Moj blog je premesten!

Bicete odmah prebaceni na novi blog. Ukoliko se to ne desi, molim kliknite na
link
i osvezite svoje favorite.

Wednesday, April 15, 2009

Makrijamos bungalovi, Thassos

Plaza Makrijamos je jedna od najpoznatijih plaza na Tasosu pa smatram da zasluzuje da i njoj nesto napisem. S obzirom da nisam veliki ljubitelj organizovanih plaza, a Makrijamos jeste jedna od njih nisam toliko kompetentna da pisem o njoj. Posetila sam je samo jednom i napisacu vam moj utisak posle te jedne posete.














Makrijamos je jedina plaza do koje da biste dosli morate platiti ulaz, koji kosta 3 evra po osobi. Deca ne placaju. U tu cenu ulazi i parking mesto u okviru kompleksa. Na recepciji dobijate kljuc za koji ostavljate 5 evra kao depozit, a po povratku kljuca dobijate nazad i novac. Morate takodje iznajmiti lezaljke i suncobran. Suncobran kosta 3 evra i jedna lezaljka 2. Zapravo komplet od 2 lezaljke i suncobrana kosta 7evra.
















Kompleks sam dozivela kao izuzetno lepo uredjeno mesto, ususkano u hladovini borove sume. Bungalovi su sagradjeni od kamena u tradicionalnom stilu i poredjani u vise nivoa sve do samog mora. U ovom kompleksu postoji sve sto vam je neophodno za miran porodicni odmor. Osim bazena za odrasle i decu, postoji i teniski teren, teren za kosarku, stoni tenis, mreza za odbojku na pesku, restoran, barovi na plazi i pored bazena, internet, lekar, park za decu, teretana sa saunom, masaza, klub za malo stariju decu...Zapravo kompleks nudi sve sto i drugi hoteli sa 4 zvezdice i sve je uredjeno pedantno i sa ukusom. Samim tim sto je ceo kompleks udaljen od magistrale, smesten u sumi borova on predstavlja idealnu mogucnost za idealan odmor za porodice sa decom i za sve one koji zele da se odmore daleko od grada i letnje vreve.












































































































Sama plaza Makrijamos po meni jeste jedna od najlepsih. Nalazi se na 2km od Limenasa istocnom obalom. Plaza je od najsitnijeg belog peska, a voda kristalno cista.


















Ono sto moram da napisem jeste da se oko ove plaze zaista misljenja sukobljavaju. Postoje oni koji je obozavaju i oni koji je zaobilaze. Neki smatraju da je Makrijamos previse sterilan i da se ne uklapa u kompletan "ambijent" Tasosa...Drugi je izbegavaju zbog placanja ulaza i visokih cena svih usluga u okviru kompleksa. Mnogi smatraju da je plaza izreklamirana vise nego sto vredi i da je na njoj voda cesto prljava. Nekima smeta trava koja se mestimicno moze videti u vodi. Najvise je pominjana u kontekstu pcela i osa kojih ima na Tasosu. Neki smatraju da kompleks ne zasluzuje 4 zvezdice, jer sobe (kojih ima 196) i apartmani (10-ak) ne zadovoljavaju kriteriijume za tako visoku kategorizaciju.














































Zaista nisam kompetentna da dam presudu o ovom pitanju, jer nisam toliko upucena u pravo stanje stvari...Jedno je sigurno: svi imamo razlicite kriterijume i razlicita ocekivanja. Kompleks je lepo uredjen i to je cinjenica i treba otici i videti. Sigurna sam i da je lepo sa porodicom provesti letovanje u okviru njega, a da li je cena u skladu sa kvalitetom...e to vec ne znam.

3 comments:

Nesa said...

kad se vratim, dobices(te) moj sud ;)

Nikana said...

vazi, o makrijamosu su uvek podeljena misljenja. Dobro je uvek cuti sta mislite...

merkat said...

Zdravo Nikana!

Nema te još uvek na trivagu, pa sam odlučila da ti malo pripomognem ;o)

Ovaj post možeš, bez ikakvih izmena (ukoliko ne želiš nešto da dodaš, ili oduzmeš) da prekopiraš na trivago. Atrakcija Makriamos se nalazi na ovoj adresi http://www.trivago.rs/tasos-447619/plaa/makryammos-beach-239311

Pogledaću i ostale postove, pa ću ti javiti koje možeš odmah da stavljaš. Ovaj naš trivago.rs malo traljavo ide, mnogo ljudi se učlanilo, ali tek nekoliko njih je napisalo ponešto, tako da bi tvoji postovi (tj. to se na trivagu zove "kritika") itekako dobro došli.

Pozz