Moj blog je premesten!

Bicete odmah prebaceni na novi blog. Ukoliko se to ne desi, molim kliknite na
link
i osvezite svoje favorite.

Wednesday, May 6, 2009

Zako apartmani, Thassos, Tripity

Kad god prodjem pored plaze Tripity, paznju mi je skretala zuta vila sa desne strane magistrale, gledano iz pravca Limenarije.




















Danas sam svratila do nje, kako bih je pogledala izbliza.



















Vila je zapravo skromna, skromnija nego sto izgleda spolja. Kao veliki ljubitelj prirode dopada mi se zelenilo oko nje, kao i neka porodicna atmosfera koja vlada u njoj.




















Ovde obicno borave Englezi. Ove godine vlasnici nisu zeleli da prodaju vilu agencijama vec se uglavnom prodaje preko interneta.
U vili zive i izuzetno ljubazni vlasnici, koji se trude da gostima sto je vise ulepsaju boravak na Tasosu, te tako organizuju rostiljanje, obilaske ostrva brodicem i autobusom, odlazak na grcko vece...
Pored bazena za odrasle i manjeg za decu nalazi se bar.



















Plaza je na 5 minuta od vile. Da bi se doslo do nje neophodno je preci magistralu, a postoji i podzemni prolaz.


















Sto se samih soba tice, one su skromne, sa skromnim namestajem.
Postoje cetvorokrevetni aparmtani sa dve odvojene sobe, i dvokrevetni studiji. U svim sobama postoji sef, fen, mala kuhinja, a u cenu apartmana ulazi i dorucak.



















Ono sto je najveca prednost ovih apartmana jeste blizina plaze Tripity i mir...
Cene za dvokrevetni studio su sledece: u junu 30-35, julu 40/45, u avgustu 60/65, septembru 25/30.
Cene cetvorokrevetnog apartmana su sledece: jun 40/45, jul 50/55, avgust 80/85, septembar 35/40.
























































15 comments:

Unknown said...

Nikana, prvo što uradim kad uključim internet je da odem na tvoj blog! Hvala ti što mi ulepšavaš dan :)
Jedva čekam 2. jul kada dolazim na Tasos-Potos.
Puno pozdrava
Marija

Unknown said...

Nikana, znam da ovo sto cu te pitati nema veze sa pomenutim apartmanima, ali ti si jedina osoba koja mozda moze da mi pomogne. Koliko sam shvatila poznajes Magicovu ponudu, pa me zanima da li znas kakve su vile Zafira u Rachoniju i ona Nama u GBeachu. Molim te bilo kakav info. Hvala jos jednom i izvini sto te "davim".

maca... said...

Pozz Nikana!
posto vidim da je bilo reci o smestaju oko plaze Tripity, zanima me da li nesto znas o novoj vili Jota, koja se nalazi nekih 100m od pomenute plaze, a oko 1 km od Limenarije. Na netu sam pronasla samo one kompjuterske slike, i nista vise od toga, svaka informacija bi mi dobro dosla.
Pozz, i blog je odlican, svakodnevno citam tvoje tekstove!

Nikana said...

Marija, hvala ti puno. I meni ovakva jedna poruka ulepsa dan. Vidimo se na Tasosu.

Nikana said...

Ivanka, ne davis me, zato sam tu:)
Na zalost to je nesto sto je novo u ponudi Magica, od ove godine i nemam neke informacije. Planiram da odem do tamo, ali verovatno ce biti kasno za tebe. Ono sto mogu reci, jeste da Magic od ove godine saradjuje sa najboljom lokalnom agencijom na Tasosu, od koje su i dobili taj smestaj, pa tako ne sumnjam uopste da je los, cak sam sigurna da je dobar, ali zaista nemam neke detaljnije informacije.

Nikana said...

Maco, jos neko me pitao za tu vilu. Ne znam nista o njoj. Koja agencija je ima u ponudi?
Ono sto je sigurno jeste da ukoliko je tacno da je na 100m od Tripitija onda ne moze nikako da bude udaljena 1km od Limenarije, vec skoro 3km. U nedelju idem u tom pravcu pa se nadam da cu uspeti da je pronadjem. Veliki pozdrav.

Unknown said...

hvala nikana, gotovo je sigurno da cemo da uplatimo vilu Zafira, mislim da je tu losija plaza, ali ionako planiramo da obilazimo plaze a koliko sam shvatila Pahis je blizu. Sad me jos samo brinu ose i pcele...Pozz!

maca... said...

Nikana, ta vila je u ponudi agencije Atlantic, bas tako pise na njihovom sajtu oko 1km, od Limenarije, a 100m od Tripity, ocigledno su nesto slagali.
Pozz

Nikana said...

Maco provericu, mada sto se daljine tice, nemoguce je da bude tako kao su napisali, jer se ne uklapa. Mozda su pogresili.

Nikana said...

Nije losa plaza u Rahoniju. Pescana je. Sto se osa i pcela tice, nemoj da vas brinu! Ja licno nikada nisam imala problem i ipak sam uvek ovde! Ujela me jednom osa, tacnije nagazila sam je na mermernoj plazi. Mogu da budu dosadne kad se ruca napolju, dolaze abog mesa. Ni to se ne desava uvek, nego u odredjenom periodu. Nemojte samo da zamisljate da ose i pcele mogu da vam pokvare odmor, jer to zaista nije tako.

Dijana said...

Nikana hvala na divnim tekstovima, pratimo ih od prvog dana i jedan su od razloga zasto dolazimo na Tasos 17.06.
Kada budes isla prema Tripitiju, da li bi mogla da pogledas kakav je Hristos beach i plaza ispred njega. U ponudi je kim-a a fotke su im ocajne.
Na drugo pitanje verovatno znas odgovor, kakva je snabdevenost decijom hranom (kao cokolino) hipp, milupa i sl.
Unapred ti hvala, ljubimo te i nastavi da pises...

Nikana said...

Maco postavicu slicice vile Jota sutra...Veoma je lepo i blizu je plaze. Od Limenarije je definitivno udaljena oko 3km, jer je na plazi Tripiti. To joj i nije neka mana, jer je Tripiti lepa lokacija. Poz...

Nikana said...

Dijana nadam se da cu uskoro mozda moci da ti napisem nesto o Hristos beachu...Sto se decje hrane tice to je ipak teze pitanje, jer nemam dece, a decja hrana se uglavnom prodaje u apoteci, tako da je nemamo u marketu, imamo jedino neke nestle kreme (poput cokolina, nesto sa plazmom i slicno)...Javljam ti se uskoro...

maca... said...

Nikana, hvala ti puno! Jedva cekam slicice!

Sanja said...

Dijana,
imam sveže utiske sa Tasosa i to iz Hristos Beach-a. Išli smo preko Kim Travela i baš sam zadovoljna.
Smeštaj je sasvim ok, kupali smo se i u bazenu, i na plaži ispred. Tu čak nije tako dugačak plićak kao na većini drugih plaža, što je plivačima mnogo bolja opcija. :)
Obišli smo i 7-8 drugih plaža i svaka je lepa na svoj način. Ako te interesuju bilo kakvi detalji o smeštaju, kaži...
Dečiju hranu možeš da nabaviš u Rahoniju, najveći market na ostrvu nalazi se baš pored glavnog puta (ne može da se promaši :)). Verovatno ima još negde, ali mi smo tamo išli u nabavku dva puta, pa usput kupili i kašice (mada sam ponela iz Srbije za svaki slučaj, što i tebi preporučujem) i stvarno može svašta da se nađe.