Moj blog je premesten!

Bicete odmah prebaceni na novi blog. Ukoliko se to ne desi, molim kliknite na
link
i osvezite svoje favorite.

Sunday, May 17, 2009

Tasos u maju 2009.

Vreme u maju je zaista nepredvidivo. Desilo se da je ove godine veoma toplo i odlicno za letovanje. Steta sto se to ne moze unapred znati. U ponedeljak, 12. maja napravila sam jedan krug oko ostrva i svratila do Pahisa i Golden beacha.
Temperatura je bila oko 27 stepeni.
Izlazeci iz Panagije zaustavili smo auto kako bih skljocnula jednom Potamiju okruzenu zelenilom.




















Dolaskom na Golden beach nisam mogla da odolim, a da ne pokvasim makar noge. Bilo mi je jako zao sto nisam ponela kupaci kostim, jer je vreme bilo idelno za kupanje. More me toliko mamilo da sam bila u iskusenju da odem i kupim jedan kako bih se malo osvezila. Ipak, trebalo je da se vratim kuci kako bih se pakovala za Srbiju, ali ono sto je bitno jeste da je ovaj maj bio odlican za povoljno i mirno letovanje.

















Plaze su prazne, voda je savrseno cista i mirna, priroda najlepsa tj. jos uvek zelena. Uskoro ce krenuti vrucine i zelenilo trave ce nestati...Od turista najvise ima Holandjana, Norvezana, Engleza, Nemaca i Rumuna. Nasih nema uopste. Prva grupa iz Srbije dolazi 15. maja. Tada otprilike i pocinje ozbiljnija poseta turista.
























Svratili smo zatim do Pahisa, na kome je voda zaista bozanstvena. More je mirno i prozirno. Zadrzali smo se tu malo, a zatim krenuli prema Limenariji. Evo malo fotografija za sve ljubitelje Pahisa.



































































Na polasku sam srela vlasnika Pachis beach hotela koji je hteo da nam pokaze jos jedan od svojih nekoliko hotela i to u Rahoniju. Iskoristila sam priliku da svratim do rahonijske plaze koju nikada nisam videla, a koja je pescana i lepa. Hotel mi se jako dopao i zove se Mediteran. Nalazi se na samoj plazi.













































3 comments:

Hašek said...

Hvala za sveže fotke Pahisa. Jedva čekam.

Nikana said...

Odusevila me voda na Pahisu, tako sam pozelela da zaplivam...a slike su najvise i tebi namenjene...

Anonymous said...

Ove godine u toku juna meseca sa suprugom sam bio na Tasosu u Limenariji. Licno nismo bili zadovoljni ni smestajem ni onim sto Tasos nudi, zapravo potencijala ima ali je potrebno dosta ulaganja da bi turisti dosli. Inace, od turista necete videti nijednog iz zapadne Evrope (mi videli dvoje Nemaca sa kojima smo razgovarali i koji su bili vidno razocarani) vec ponajvise Srba i Bugara. Upoznali smo i Nikanu koja je zaista divna osoba i koja ce vam zaista pomoci u svakom momentu. Sve pohvale za njen trud da turistima priblizi Tasos koliko god je moguce ali moram napomenuti da nije sve tako kako je prikazano pa se u nekim slucajevima mozete razocarati. Ne zelim da se ovo shvati kao atak na Nikanu (daleko od toga, divna je osoba) vec kao neku vrstu upozorenja da ne odete na Tasos puni ushicenja a onda se razocarate. Pozdrav svima!