Moj blog je premesten!

Bicete odmah prebaceni na novi blog. Ukoliko se to ne desi, molim kliknite na
link
i osvezite svoje favorite.

Tuesday, April 7, 2009

Pefkari (Hoteli Dimitra, Esperija, Ka-pa-xi, Akti, Tasos i Tasos apartmani)




















Pefkari nije naseljeno mesto to je samo red hotela smestenih duz plaze. Nalazi se na 700m od Potosa.
Postoje dve plaze u Pefkariju. Jedna se nalazi odmah desno pri ulazu u Pefkari i druga levo ispod kampa.
Plaza desno je duga i pescana na obali, ali na zalost ulaz u more nije pescan svom svojom duzinom. Ipak, ukoliko krenete prema vodenim sportovima Albatros videcete da je plaza sve bolja, a najbolja je ispred vile Pefkari studios.
Duz cele plaze postoje suncobrani i lezaljke koje se uglavnom placaju. Lezaljka kosta 2e i suncobran 3e. Mozete naravno koristiti i svoj suncobran i peskire.
Ono sto je karakteristicno za ovu plazu jeste da na njoj nikada nema neke preterane guzve, jer u blizini postoji jos plaza pa se kupaci rasporede. Zapravo sa ovom plazom se spaja plaza kod kampa, zatim plaza hotela Aleksandra beach i na kraju potoska plaza.


















Kao sto sam rekla uz plazu postoji niz hotela koji obicno imaju svoje tavernice na obali. Zapravo hotel od taverne i plaze deli ulica. Vecina hotela u Pefkariju je sa 2 zvezdice.








Pocev od ulaska u Pefkari, sa desne strane nalazi se vila Dimitra ili Pefkari studios. To je ista zgrada, ali postoje dva vlasnika koji su svojim spratovima dali razlicita imena:))) Vila Dimitra je odlicna. Ona se nalazi bukvalno na plazi, znaci nema ni puta izmedju nje i plaze. Osim toga nalazi se na najboljem delu plaze. Skoro je renovirana i u svojoj ponudi je ima agenicja Perla.




















Prvi naredni hotel jeste Esperija i nalazi se sa leve strane, kao i svi ostali hoteli osim Dimitre. Ovaj hotel je takodje na odlicnoj lokaciji, kao uostalom i svi u Pefkariju i ima prelepu bastu. Sto se soba tice nisam, mnogo upoznata, ali od vise ljudi sam cula kako se zale na njihovu minijaturnost. Hotel spolja zaista lepo izgleda.



















Naredni hotel je Akti, jedan od mojih miljenika. On se takodje nalazi ispred boljeg dela plaze.Ovaj hotel mi se dopada zbog neke domace atmosfere u njemu. Odlicna je i hrana u tavernici. Koliko sam cula ni ovde dorucak nije mnogo raznovrstan... Sto se soba tice one su normalne velicine i higijena je dobra. Nekoliko soba na spratovima ima fantastican pogled na more. Ne propustim priliku da zastanem na terasi i bacim pogled prema moru, to je onaj pogled od koga zastaje dah. Ovaj hotel preporucujem "zaljubljenim" parovima, eventualno porodicama sa jednim, malim detetom. Uopste ceo Pefkari jeste za porodice sa malom decom i parove. Mladima je obicno dosadno. Sto se Hotela Akti tice u ponudi ga ima agencija Magic. Ono sto moze biti bitno za Akti jeste da u tavernici imate wireless internet.















































Negde na sredini Pefkarija nalazi se Ka-pa-xi. Spolja deluje lepo, ima lepu bastu, skoro je renoviran, ali ne znam detalje. Nude ga Perla i International line.


















Hotel Thassos je najbolji hotel u Pefkariju. Zvanicno ima kao i ostali 2 zvezdice, ali za razliku od ostalih nudi i bazen, teretanu, teniski teren, stoni tenis i sl. Osim tavernice sa grckom tradicionalnom kuhinjom ima i specijalnu pec za pizze i moram da priznam da prave jednu od najboljih pizza koje sam probala na Tasosu. Sobe u hotelu su klasicne. Ciste su i slicne sobama u Aktiju. Razlika izmedju ova dva hotela jeste u tome sto je hotel Thassos pravi hotel, sa recepcijom, liftom i tom hotelskom, ozbiljnijom atmosferom.
























Kao deo hotela vode se Tasos apartmani. I hotel i apartmane u svojoj ponudi ima Magic. Tasos apartmani se nalaze na kraju Pefkarija, najblize Potosu i njima je bliza plaza kod kampa, koja je uzgred i bolja (po meni) od centralne plaze. Tasos Apartmani su namenjeni pre svega za porodice sa decom. To je jedna velika kuca sa 10 apartmana u prizmelju i na spratu, i sa velikim dvoristem ispred kuce. Gosti Tasos apartmana mogu koristiti bazen hotela Tasos. Apartmani su udaljeni nekih 80m od hotela i nisu u istom dvoristu sa hotelom, kao sto mnogi pogresno razumeju citajuci sajt agencije.
Pored apartmana se nalazi parking u borovom hladu.
Ova kuca je raj za porodice sa malom decom. Neverovatno je sa kolike daljine se cuje zagor dece u dvoristu. Ukoliko volite da deca pronadju svoje vrsnjake na letovanju i zabavljaju se sa njima evo vam prilike.
U dvoristu imate ozidani rostilj i stolove pored njega, tako da je to omiljeno mesto gostima u vecernje sate.
Apartmani u prizmelju imaju dve terase. Jedna gleda na dvoriste, a druga je ispred ulaznih vrata apartmana. Tu se nalaze stolovi sa klupama i to zapravo i nije klasicna terasa vec jednostavno sto ispred ulaznih vrata. Obicno su gosti u vreme rucka tu, jer je tada druga terasa osuncana. To je mala prednost apartmana u prizemlju. Ipak apartmani na spratu su skuplji od apartmana u prizemlju, verovatno zbog iskljucene mogucnosti da na spratu ima vlage, ali i vece distanciranosti od komsija.
Sto se soba tice, postoje dve u svakom apartmanu, ali da bi se doslo do kupatila mora da se prodje kroz jednu od njih. Znaci to nisu dve zasebne sobe kako bi u njima komotno mogla da budu dva para. Ima mesta za dva para, ali sobe ipak nisu razdvojene. Na samom ulazu u apartman nalazi se mini kuhinjica. Onda se ulazi u jednu sobu i iz nje vode vrata u drugu, iz koje se izlazi na terasu. Tasos apartmani su jedini koji u tom nizu hotela uz plazu imaju kuhinju. Apartmani nisu luksuzni. Idelni su za porodice sa dvoje dece.































Na kraju uopste o Pefkariju: Pefkari je idealno mesto za sve koji ne vole da su u guzvi i za sve koji vole da im je plaza odmah pored smestaja. Sto bi se reklo Pefkari je "penzionersko mesto", ali ne u negativnom smislu vec u smislu da je mirno mesto, bez guzve, prodavnica, mnogo ljudi, galame. Pefkari je idealan za sedenje i ispijanje pica u nekoj bastici na plazi u pauzama od kupanja...Ukoliko uplatite polupansion mozete prakticno provesti celo letovanje na relaciji od 20m, hotel-taverna-plaza i obrnuto. Ukoliko se uzelite setnje i ljudi, Potos vam je na 700m. Lagana setnja ce vas odvesti do centra Potosa za 10-ak minuta. Za razliku od Pahisa za Pefkari vam nije neophodan auto. U Pefkariju postoji jedan manji dragstor ispred hotela Tasos, ali po mleko i hleb ipak morate do Potosa.

1 comment:

merkat said...

Evo me opet: ovde imaš sjajnu kritiku hotela i apartmana Thassos, koju možeš kompletno da preneseš na trivago http://www.trivago.rs/pefkari-thassos-447627/hotel/esperia-969923 Jedino treba da izbaciš ime turističke agencije (jer je to reklama), sve ostalo je OK. Sve slike koje si lično slikala, takođe možeš da dodaš.

Za Esperiu, možeš da dodaš slike na http://www.trivago.rs/pefkari-thassos-447627/hotel/esperia-969923

Ostalog smeštaja još nema, a ako misliš da je značajan, možemo i to da postavimo ;o) samo mi javi.