Moj blog je premesten!

Bicete odmah prebaceni na novi blog. Ukoliko se to ne desi, molim kliknite na
link
i osvezite svoje favorite.

Friday, April 3, 2009

Posetite fabriku zlata Iris Gold

Fabrika zlata Iris Gold nalazi se na ulazu u Limenariju iz pravca Prinosa. Udaljena je 1,5km od Limenarije.






























U Solunu je 1973.otvorena mala porodicna zlatara. S obzirom je u rucnu izradu nakita bila ukljucena sama porodica nakit je bio unikatan, a sami clanovi porodice veoma kreativni te je zlatara postala veoma popularna za kratko vreme. Posle 15 godina mala prodavnicica prerasla je u veliku sa najkvalitetnijom ponudom zlata u Solunu. I dan danas postoji Irisova prodavnica zlata u Solunu i to je jedino mesto, osim na Tasosu, gde nakit iz Irisa mozete naci u prodaji..














Posle porodicnog letovanja vlasnika zlatare na Tasosu, rodila se ideja o izgradnji velike fabrike na ostrvu. Bili su odusevljeni bojom mora te su tako odlucili da sagrade fabriku na nekom uzvisenju odakle bi se pruzao prelep pogled na more.



















Tako je 1999. pocela sa radom sada cuvena fabrika zlata Iris gold.


U prizemlju fabrike nalazi se pogon, a na prvom spratu je prodajni prostor. Fabrika je zbog svoje velike ponude zlata kao i prelepo uredjenog prostora postala turisticka atrakcija.










Cene zlata nisu nize nego u Srbiji, ali izbor je veliki pa cak i ako niste ljubitelji zlata vredi otici i pogledati.















U ponudi cete naci nakit od celika, srebra i vise vrsta zlata. Cene su razlicite u zavisnosti od kvaliteta zlata kao i vrste dragogo kamenja. Tako imate prstenje od 50 evra, ali i od 3 000e. Takodje imate veliki izbor satova poznatih svetskih firmi, kvalitetne ikone i predmete od kristala.


































Ispred fabrike je prelepo uredjeno dvoriste kao i mali kafe bar. Vec sam pomenula da je pogled na more i Limenariju nesto sto definitivno Irisu daje veliku draz...

No comments: