Moj blog je premesten!

Bicete odmah prebaceni na novi blog. Ukoliko se to ne desi, molim kliknite na
link
i osvezite svoje favorite.

Wednesday, April 22, 2009

Krug oko ostrva Tasos...2.deo

Nastavljamo krug oko ostrva.

Dosli smo do hotela Blue Palace i sada idemo prema skali Marijes (Marion). Ona se nalazi na 4km od Tripitija. Priblizavamo se skali i umesto da je zaobidjemo skretanjem desno, produzavamo pravo kako bismo prosli kroz samo mesto i tako izasli ponovo na magistralu.

Kao sto sam rekla na samom ulazu u skalu, sa prvim vilama na desnoj strani ulice, na levoj strani mozete videti malu Secernu plazu. Kada nastavite dalje putem, posle 1.krivine, cim vam se ukaze skala, nije lose zaustaviti auto kako biste videli malu bisticu Bogorodice na mestu gde se dete utopilo. Nalazi se na steni, pored vode.
Lepo je prosetati skalom kao sto sam vec negde napisala, a onda krenuti jedinim putem koji vas vodi u unutrasnjost sela. Mesto je malo pa sam sigurna da cete se snaci da izadjete iz njega i nastavite magistralom prema Limenasu. Zapravo kada budete izasli za magistralu mozete krenuti desno ili levo. Levo je Limenas, a desno vas vodi put prema Limenariji, ali i prema selu Marijes, jezeru, manastiru...

Vi dakle idete levo kako biste zaokruzili ostrvo. Ukoliko zelite da osim Potosa, Limenarije i Limenasa vidite i druga manja sela, onda ih na tom potezu ima zaista puno. Sigurna sam da cete tu naci lepe plazice, sto gradske sto divlje, lepe hotele... U mestu Rahoni se, pored magistrale, sa desne strane, nalazi najveci super-market na ostrvu. Kada udjete u Prinos, videcete put koji vodi desno prema selu Kazaviti, koje obavezno treba posetiti. U Prinosu se nalazi i Drzavni zdravstveni centar, gde su svi pregledi besplatni, pa tako ako ste u blizini, a imate neki problem mozete otici tamo i nemati peripetije sa osiguranjima.

Na 30km od Limenarije i 2km od velikog super-marketa nalazi se Pahis. Videcete natpis "Pachis Beach hotel", tu skrenete levo i odmah ste na samoj plazi.

Odmah posle plaze Pahis nalazi se mala plaza sa prirodnim hladom Glifoneri, do koje sam vam, u nekom od prethodnih postova napisala kako se dolazi.

Od Pahisa do Limenasa imate 10km. Na tom putu videcete nekoliko plazica do kojih mozete i ne morate svratiti. Na Tasosu ih ima toliko da ne mozete videti i kupati se bas na svima.

Nastavicemo put od Limenasa u sledecem postu...

5 comments:

Nesa said...

ovo je previse detalja ;) pa kako da istrazuemo ostrvo ako sve napises ? ;)

Unknown said...

tj. zasto da istrazujemo ;)

Unknown said...

pomenuti super market, jel i najjevtiniji ili je samo najveci? ;)
uporedi cene sa tvojim ;)) salim se

Nikana said...

Pa, ima najveci izbor robe to je sigurno, a sto se cena tice, nesto jeste jeftinije, ali mnogo toga nije.

Anonymous said...

gde je nastavak celog kruga?sta je sa od limenasa do potosa?