Moj blog je premesten!

Bicete odmah prebaceni na novi blog. Ukoliko se to ne desi, molim kliknite na
link
i osvezite svoje favorite.

Monday, April 6, 2009

Pachis beach hotel (Pahis)

Svakoga dana pristizu mi mejlovi sa pitanjima o Pahisu, Pefkariju i Potosu i smestaju u njima.
Odlucila sam da napisem postove o ovim mestima i hotelima, kako ne bih pojedinacno odgovarala na mejlove pisuci jedno te isto, a tako cete i svi vi koji ne zelite da mi pisete licno imati informacije. Krenucu od Pahisa i jedinog hotela koji nase agencije nude, Pachis beach hotela.



















Pahis se nalazi na desetak kilometara od Limenasa. Prvo naseljeno mesto do Pahisa jeste skala Rahoni, udaljena 2 km.

Ono sto morate znati rezervacijom smestaja na Pahisu, jeste da Pahis nije mesto, vec plaza sa nekoliko hotela pored nje. Znaci na Pahisu nemate prodavnice, setalista, rent-a-car...Ovo automatski znaci da vam je za Pahis neophodan auto! Predstavnici turistickih agencija dolaze u hotel tako da vam iznajmljivanje auta nece biti problem. Lokalni autobusi takodje staju blizu same plaze tako da i njih mozete koristiti kako biste obisli ostrvo. Red voznje autobusa mozete pogledati na recepciji, na oglasnim tablama turistickih agencija. Ovde cu postaviti red voznje lokalnih autobusa, pred pocetak sezone, pa ga mozete odstampati i poneti sa sobom.

Prvi super-market nalazi se na 2km udaljenosti od Pahisa (u Rahoniju) i to je ujedno najveci super-market na ostrvu. Lekar se nalazi u Prinosu, tacnije Drzavni zdravstveni centar. U Limenasu postoje mnogo lekarske ordinacije.

Na samom Pahisu postoji jedan restoran (ili dva) i jedan kafic. Restoran je u sastavu Pahis beach hotela i hrana nije losa u njemu. Ne predstavlja naravno reprezentativnu kuhinju na Tasosu, ali sasvim je solidna narocito ako se uzme u obzir da su cene povoljne.



















Plaza je jedna od lepsih na Tasosu. Pescana je i duga oko 1km. Karakteristicna je po prirodnom, borovom hladu, kao i plicaku sto je idealno za porodice sa decom, te nije tesko primetiti da su na ovoj plazi uglavnom porodice.






















Na plazi mozete iznajmiti lezaljke i suncobrane, ali mozete doneti i svoj suncobran i peskir.


















Najveca prednost ove plaze u odnosu na druge jeste pomenuti hlad. Zapravo, deca mogu ceo dan provesti na plazi igrajuci se bez straha roditelja da ce izgoreti na suncu. Tako mozete i u onom kriticnom periodu kada je najjace sunce ostati na plazi sasvim opusteno i ne smarati se u hotelskoj sobi. Obicno na ovoj plazi roditelji borave sa decom do samog mraka, jer je zaista lepo biti zasticen od sunca, u tisini, izvan gradske buke, spavati ili citati dok se deca brckaju u plicaku ili igraju peskom u hladovini. S obzirom da ima puno male dece, sva deca obicno nadju svoje vrsnjake za druzenje.

















Malo o hotelu Pahis beach.


To je zapravo skup malih kucica, bungalova u jednom dvoristu. Vecina bungalova se nalazi ispod magistrale, dakle na samoj plazi. Ima i apartmana koji su mnogo lepsi i noviji, ali su iznad magistrale tako da nisu omiljeni. Na samom ulazu u dvoriste nalazi se recepcija, kuhinja i restoran, i apartmani iznad restorana. To je ta centralna zgrada kako je valjda nazivaju nase agencije.







Iza restorana i "centralne zgrade" prostire se veliko dvoriste sa tim malim kucicama. Neke kucice su jednospratne, a druge dvospratne. Sve su blizu moru tako da nije toliko bitno da li je prvi red pored mora ili nije. Ionako, da bi se doslo do plaze treba da se prodje kroz bastu restorana, da se predje put i maslinjak. Ovo je sad zvucalo kao putesestvije ali nije, sve je jako blizu:)



























Same sobe u kucicama su jako skromne, imate u njima samo ono najjosnovnije. Nemaju klimu, kuhinju, pa cak ni reso. Imaju frizider. Od turista, koji su boravili u ovim kucicama, sam cula da klima nije ni potrebna...Kuhinja ne postoji, jer su aranzmani polupansionski.























Hrana u restoranu nije losa. Nije veliki izbor, ali s obzirom da su cene vise nego pristojne, smatram da je sasvim zadovoljavajuca. Gosti se nisu zalili do sada.




















Kao zakljucak mogu navesti sledece: ukoliko imate malu decu, ukoliko volite prirodni hlad, ukoliko volite da budete po ceo dan na plazi i ukoliko niste ljubitelji luksuza tj. dovoljno vam je da za tih deset dana na moru imate skroman smestaj, ukoliko ne volite da ste u gradu vec negde u miru, onda je PAHIS BEACH HOTEL pravi izbor za vas. Ukoliko ste zainteresovani, javite mi se mejlom ili dole preko komentara, kako bih probala da pronadjem odogvarajucu varijantu za vas. Ovaj hotel se inace jako brzo proda, jer je jedan od retkih takvog tipa na Tasosu.































Put koji se odvaja od magistrale i vodi prema plazi i hotelu. Na desnoj strani vide se malo betonski zid i ograda restorana.























Ulaz u hotel i dvoriste. S leve strane je recepcije, a malo napred isto levo "centralna zgrada".






















Dvoriste hotela je lepo uredjeno.






















Ovo je put koji deli hotel i restoran od plaze. Na uglu vidite restoran. Put apsolutno nije prometan i sluzi maltene samo da kolima pridjete hotelu i parkingu na plazi.




















Basta restorana, hotela Pahis beach.























Da biste imali bolju predstavu o blizini hotela plazi, pogledajte ovu fotografiju s plaze. Vidi se samo resgtoran i centralna zgrada. Apartmani su levo sakriveni u maslinjaku.

11 comments:

Hašek said...
This comment has been removed by the author.
Hašek said...

I ako sam već uplatio ovaj hotel, posle tvoje prezentacije dođe mi da ga uplatim još jednom :)

Nikana said...

:)) Ovaj put uplati meni:)

oic said...

Stvarno ga nahvali, sad će svi da nagrnu... sad mi se jaaaako ide..... :) ! i uplata sledi :)

Pisac poznat autoru, Peđa - Novi Sad

Brzi said...

Zasto nisam zacudjen da je prvi komentar Hasekov... Kako se negde pomene Pachis na internetu eto i njega odmah... :-)

Nikana said...

Pedja, super! Javi mi se i na email, mogu ti pomoci oko izbora bolje sobe:)
Drago mi je sto dolazis!
Brzi,Hasek je zaljubljen i veran covek...:)

Unknown said...

Ja sam juce zvala za Pahis i sve cetvorokrevetne sobe su rasprodate, mnogo mi je zao, a slobodan termin je tek 31.08. Ja bih isla sa muzem i dvoje male dece, da li imas neki predlog nesto slicno, a ovako dobro( mislim na plazu). Videla sam neku vilu Zafira u Rahoniju, pa me zanima da li znas kako je to ili kako da na drugi nacin dodjem do Pahisa? Help!!! Hvala!!!

Jelena said...

Ima li 1/4 slobodan od 17aug do 01sep
ima nas dvoje odrasih i dvoje dece
kako bih mogla da stupim u kontakt sa vlasnicima oko sardje uopste - obzirom da imam turisticku agenciju

Unapred HVALA!

Jelena said...

ah da, moj kontak je u prilogu ovog posta - HVALA!
jelenamalic@gmail.com

Nikana said...

Jelena, poslala sam ti mail.Pozzz

Unknown said...

Gledam studio Katerina na Pahis beach, pa me intresuje da li je neko bio ili nesto zna. Hvala