Moj blog je premesten!

Bicete odmah prebaceni na novi blog. Ukoliko se to ne desi, molim kliknite na
link
i osvezite svoje favorite.

Tuesday, March 24, 2009

Dobri restorani u Limenariji

Sinoc smo bili na veceri u jednoj tavernici pa sam resila da vam danas napisem nesto o dobrim restoranima...Post se pre svega odnosi na Limenariju...

Vecerali smo sinoc u taverni koja se zove Koukoutsi. Nalazi se u Limenariji, nije na atrkativnom mestu (nije pored mora niti na setalistu), ali zato ima dobru kuhinju i cene su vise nego povoljne. Nas je sinoc bilo sedmoro i platili smo veceru 70evra. Hrane je bilo toliko puno da nam je bilo zao sto ce se baciti:)

Da biste imali predstavu o ceni napisacu vam detalje: cetvoro od nas narucilo je zajednicki tanjir sa miksovanim specijalitetima sa rostilja, a troje morske plodove (2 porcije lignji i jedna porcija bakalara). Os salata: zelena salata, zatim nesto slicno nasoj blitvi (kuvana), 2 porcije fete, zatim sahanaki kackavalj (na skari) koji sam vam preporucila, 2 porcije oktopoda, 2 porcije pomfirta...Popilo se 3-4 litara vina minimum...Sve je to kostalo 70 evra. Ah da, na kraju smo dobili domacu alvu i voce. Preporucujem vam vino (srednje suvo), koje vlasnik pravi. Odlicno je. Jedan od specijaliteta kuce je teleci jezik. Ova tavernica je jedina koja je uvek puna, kako leti tako i tokom cele zime. Verovatno su presudnu ulogu u pocetku imale cene, ali postala je tradicija da se zimi ide na veceru u Koukoutsi. Za one koji vole otmenija mesta ovu tavernu ne preporucujem, jer je ambijent jako skroman.

Osim ove tavernice postoji jos jedna sa jako ukusnom hranom i povoljnim cenama. Zove se Stelios. Ona je na samom setalistu u Limenariji. Leti su postavljeni stolovi pored samog mora. Porcije su velike i hrana je jako, jako ukusna... Stelios je moja omiljena taverna!

Ukoliko zelite dobar riblji restoran onda je to svakako Agistri. Nalazi se pored samog mora, kada se krene Limenarijskom plazom u pravcu Tripitija. Ovde mozete probati odlicne morske specijalitete. Vlasnici ce vam uvek preporuciti sta je sveze, ali i sta je eksluzivno.

Odlican riblji restoran u samom centru Limenarije nalazi se na kraju ulice, preko puta luke. Nalazi se na samom cosku i ima plava vrata i prozore. Ne znam kako se zove posto ga mi zovemo po vlasniku Gavrilu. Ovo nam je zimski omiljeni riblji restoran. Vlasnici su fenomenalnoi, govore pomalo srpski. Cela porodica radi u restoranu. Ono sto je sigurno, vezano za ovaj restoran jeste da je riba uvek sveza! Prave odlicni rizoto sa morskim plodovima kao i skampe na razlicite nacine, a dobro je naruciti mix morskih plodova i ribe...Od srca preporucujem ovaj restoran.
Ovde su cene za nijansu vece nego u ostalim restoranima. Rucak za dvoje kosta 25-30evra.

Sto se pizze tice, nisam nesto odusevljena picerijama u Limenariji. Ako se ipak odlucite da probate pizzu u Limenariji onda nek to bude u piceriji Amici.

3 comments:

Hašek said...

Odmah mi rezerviši 6 mesta u Koukoutsi-ju za 14. jul. :)
Nego, jesu li to zimske cene ili važe tokom cele sezone? To mi je nešto neverovatno jeftino.

Unknown said...

Еееј, а јааа? Где сам ту јааа? :) Ово сам тражио да чујем, препорука за добре ресторане од онога ко живи тамо. Тенкс :)

Видимо се 14. јула у Кукутсију :)

Nikana said...

Dogovoreno! Idemo svi zajedno u Koukoutsi!!! Cene su iste i zimi i leti.