Moj blog je premesten!

Bicete odmah prebaceni na novi blog. Ukoliko se to ne desi, molim kliknite na
link
i osvezite svoje favorite.

Monday, March 30, 2009

Skroman, cist i jeftin smestaj u Potosu, Thassos

Vila Irene....

Ovo je mala soba u cetvorokrevetnom apartmanu.



Ovako, vila Irene se nalazi u samom centru Potosa, ali smestena je u jednoj maloj ulicici i tu je nasla svoje mesto i uspela da sacuva apsolutni mir i tisinu. Prava retkost. Znaci, od vile imate bukvalno 20-30 metra do same glavne raskrsnice tj. centra Potosa i luna parka, mesare, super-marketa, pekare...Plaza je na 2 minuta precicom ili 5-10 minuta putem. Sve je tu, a opet niste na glavnoj ulici.





Ono sto je bitno za ovu vilu jeste da je higijena na nivou, da uvek imate toplu vodu, da gazdaricu necete ni primetiti, da od posudja nista ne nedostaje i da ukoliko vi smatrate da treba da dobijete jos nesto onda to dobijete istog dana, da vam klima apsolutno nije potrebna, cak ni na najvisim temperaturama i da je cena naravno jako povoljna. Konkretno 10 noci za 2 osobe (2. juna) kostale bi vas 120evra, 12. juna 180, 22.juna 260 i tako redom do maksimalnih 380 evra u avgustu. Osim dvokrevetnih postoje i trokrevetni i cetvorokrevetni apartmani, sa visim cenama naravno.















Dakle ovo jeste skroman smestaj, ali imate zaista sve sto vam je neohodno, namestaj je dobro odrzavan i ne mnogo star, uvek je cisto...mislim da za 10 dana vise od ovoga nije ni potrebno, ionako soba sluzi samo za tusiranje i spavanje, a ostatak dana se provodi na plazi. Ova vila ima posetioce koji iz godine u godinu dolaze iskljucivo u nju i to je najbolji pokazatelj koliko vredi.



PS. Vila ima svoj parking! Oni koji su posetili Potos znaju koliko to puno znaci!

8 comments:

merkat said...

Pre dve nedelje počeo je sa radom trivago na našem jeziku. Trivago je online turistička zajednica, koja ima platforme na 11 jezika, a najnovija platforma je na srpskom jeziku. Trivago funkcioniše po principu "od putnika putnicima", ali se ne bavi opštim utiscima (putopisima) vezanim za neku zemlju, region ili grad, već se bavi pojedinačnim stvarima: korisnici trivaga postavljaju slike i pišu o hotelima i pojedinačnim turističkim atrakcijama (spomenici, muzeji, restorani, istorijska mesta, zabavni parkovi, sajmovi, aerodromi i slično). S obzirom da već pišete nešto slično, mislila sam da bi vam moglo biti zanimljivo da se oprobate i kao autor drugačije vrste pisanja o putovanjima. Moje tekstove, koje sam pisala na engleskom i srpskom jeziku i fotografije koje sam postavila možte pogledati na http://www.trivago.rs/merkat-83141m .

Takođe, pozivam vas i da se pridružite trivagu, preko mog pozivnog linka na http://www.trivago.rs/merkat-83141m (ispod slike merkata se nalazi narandžasto dugme "Postani moj prijatelj na trivagu"). Naravno, možete se registrovati i van moga pozivnog linka, ali onda ne biste bili na mom spisku pozvanih prijatelja, tako da ne bih bila u mogućnosti da pratim vaš rad na trivagu i da vam pružam informacije i pomoć vezano za pravila i način funkcionisanja trivaga, kao i sve ostalo što bi moglo da vas zanima. Za sve aktivnosti na trivagu se dobija i manja suma novca - ali da se odmah razumemo, ovde ne leži mogućnost za neku silnu zaradu. Trivago je samo lep hobi, koji ne košta.

Nadam se da ćemo se uskoro videti na trivagu.

Pozdrav,
merkat

Nebojsa said...

Cao,
planiram sredinom jula sa devojkom doci na Tasos, u Limenariju ili Potos... mnogo mi se svideo text koji si napisala...docicemo autom, bez rezervacije preko agencije ili neta, jer bi smo voleli na licumesta da vidimo kako izgleda smestaj i gde se nalazi.. ovaj sto si navela je skroz OK izgledom i cenom, tacno sto i trazimo...mene interesuje da li ce biti problem naci smestaj na ovaj nacin? Ne mislim samo na ovaj koji si nevela...
puno hvala unapred,
Nebojsa

Nikana said...

Merkat, hvala na pozivu, svraticu...

Nebojsa, pisala sam o tome u temi o individulanom putovanju...pogledaj je, ima je u sadrzaju sa desne strane...
na Tasosu ima puno smestaja ovog tipa, problem je samo kao sto sam i tamo navela cena koja cesto moze biti niza preko agencije nego na licu mesta. Jul je najpogodniji mesec za dolazak na slepo tako da mislim da cete naci ono sto vam odgovara. Svakako, u slucaju da imate neki problem mozete mi se javiti...

Nebojsa said...

nisam video tu temu... super je, kao i sve ostale...mi ne trazimo nikakav luksuz, trebaju nam samo krevet(i) i kupatilo :) nije problem ni prespavati u satorcicu jednu noc...:) sasvim sigurno cemo doci individualno...
pozdrav

Anonymous said...

Nebojsa,
Tasos je super, moze se obici autom za jedan dan, ali ima i sta da se vidi. Ima i mirnijih i zivljih mesta, tako da izbor zavisi samo od ukusa. Plaza ima i kamenitih, i peskovitih, i sa sljunkom, tako da odgovaraju svacijem ukusu.
Jedino ne preporucujem plazu Makriamos - ona je izvikana, potpuno bez razloga, a i naplacuju ulaz.

merkat

Nikana said...

Nebojsa, odlicno...probajte sto da ne... mozda ce zbog krize ove godine biti manji broj turista...mozda se lako desi da imate veliki izbor i nize cene nego obicno...u svakom slucaju zelim vam da se lepo provedete....

Nikana said...

Merkat, na listi sam tvojih prijatelja na trivagu...ne obecavam produktivnost:), ali svraticu ponekad...Pozdrav...

merkat said...

Hvala Nikana! :o)
Poslala sam ti poruku na trivagu.
Sto se tice produktivnosti: vecinu tvojih postova mozes iskoristiti i postaviti na trivago (to je dozvoljeno, posto si ti autor tekstova) - to je jos jedan nacin da vise ljudi vidi tvoje tekstove, koji su sjajni. Nekima ce biti potrebna samo mala prepravka (ili ako zelis mozda nesto da im dodas), zbog pravila koja postoje na trivagu.
S obzirom da si ekspert za Tasos, tvoji saveti ce sigurno svima biti korisni.
Pozdrav!