Moj blog je premesten!

Bicete odmah prebaceni na novi blog. Ukoliko se to ne desi, molim kliknite na
link
i osvezite svoje favorite.

Saturday, March 21, 2009

Put do Tasosa

Kao sto sam rekla put od Beograda do Keramotija dug je nekih 850km. Svom svojom duzinom put je jako dobar. Preporucujem vam da budete pazljivi prilikom voznje kroz Grdelicku klisuru, a i u Makedoniji je pozeljno da ne vozite brzo jer ima puno policije. Ukoliko zelite da, pre ulaska u Makedoniju, predahnete onda neka to bude motel Predejane. Probajte pljeskavice ili cevape na kajmaku, po mogucstvu u lepinji, i mislim da se necete pokajati...

Cena putarine u Makedoniji je neznatna, svega nekoliko evra, dok se putarina kroz Grcku sve do Tasosa nigde ne placa.

Posle ulaska u Grcku na granicnom prelazu Evzoni, pocnite sa brojanjem semafora. Skretanje za Solun i Kavalu levo, jeste posle 5.semafora. Kao odrednica moze vam posluziti i nadvoznjak koji se nalazi na nekih 50-ak km od granicnog prelaza. Neposredno pre nadvoznjaka nalazi se 4. semafor i skretanje za Atinu i Edesu, a odmah posle nadvoznjaka nailazite na 5. semafor.
Posle 5 km skrecete poludesno, a zatim odmah levo za Kavalu. Put je obelezen na engleskom tako da ne bi trebalo da imate bilo kakav problem. Ukoliko zelite detaljnija uputstva mozete pogledati na forumu www.putovanja.info u temi "Tasos-ostrvo koje se voli". Mirarbi je dala sjajna uputstva.

Iskopiracu ovde njeno uputstvo za povratak sa Tasosa:

Molim vas da obratite paznju na uputstvo koje cu dati, a koje je i nas spasilo da ne zalutamo u industrijsku zonu Soluna ili cak dospemo u sam centar grada. Tabla koju treba da uocite je postavljena na samom skretanju i vrlo lako moze da se desi da je promasite, a kako se nalazite na auto putu, nema sanse da okrenete i vratite se nazad. Dakle, evo uputstva koje je nama pomoglo da ne promasimo skretanje ka Evzoniju: "Kada se budete vracali za Beograd, pre Soluna imate znak - skretanje desno – Edesa - Skoplje. Tu skrenete i izlazite na put sa semaforima. Posle 10-ak km imate znak za Evzoni (skretanje desno ). Znak je postavljen sa desne strane puta (nije viseci) i nije bas veliki i narocito vidljiv, pa vozite u desnoj traci kako biste ga uocili i skrenuli gde treba. Kada skrenete prolazite kroz neku betonsku skalameriju koja je trebala da bude naplatna rampa i izlazite na put za Evzoni."

No comments: