Moj blog je premesten!

Bicete odmah prebaceni na novi blog. Ukoliko se to ne desi, molim kliknite na
link
i osvezite svoje favorite.

Tuesday, March 31, 2009

Hotel Alexandra beach, Potos

Pre samog ulaska u Potos nalazi se hotel Aleksandra beach-Thassos spa resort.














Hotel ima 4 zvezdice i smatram da ih zaista zasluzuje. Kompleks se sastoji od vise manjih odvojenih zgradica, izmedju kojih je u zelenilu zasadjeno prelepo cvece, palme i voce.



























Ceo kompleks je jako lepo i pedantno uredjen i u njemu se svako zaista prijatno oseca. Sobe su prostane i ciste.
























Hotel se nalazi na malom uzvisenju te je tako pogled sa balkona i sa bazena prelep.

















Uz doplatu mozete koristiti spa, teniske terene...










































Postoji odvojeni bazen za decu, decje igraliste sa ljuljaskama i toboganima, animacija za decu (klovnovi i sl.), prostrana dvorista te je ovaj hotel idealan za porodice sa decom.



























Hotelska plaza je jako lepo uredjena sa tusem, lezaljkama, suncobranima, kabinom za presvlacenje...Ove godine bi trebalo da bude resen i problem sa losim ulazom u more...














Na krovu hotela sa nalazi roof garden gde u predivnoj atmosferi mozete popiti pice i slusati muziku.








Na bini, pored bara, organizuju se i grcke veceri tako da uz pice mozete posmatrati tradicionalne grcke igre i slusati tradicionalnu grcku muziku.














Postoje i veceri koje su predodredjene za rock ili pop muziku. Tada na bini nastupa bend i atmosfera je uvek dobra. Veceri su jako prijatne tako da je pravo uzivanje sedeti u basti hotela i slusati muziku. Ovi programi su otvorenog tipa tako da svima preporucujem makar jedan dolazak u bastu hotela Aleksandra beach. Puno puta sam sa svojim gostima kao mesto druzenja birala ovaj hotel zbog veoma prijatne atmosfere.







Potos je na 5 minuta od samog hotela pa ukoliko niste zadovoljni hotelskom plazom mozete koristiti gradsku plazu u Potosu.



Na ovaj hotel nikada nismo imali primedbe vec samo reci hvale. Smestaj je klasican, nikakav ekstra luksuz, ali ono sto je bogatstvo ovog hotela jeste dobra atmosfera, veliki prostor, zabava za decu, muzicki program, bogata hrana...











Hrana je zaista kvalitetna toliko da su ljudi prosto odusevljeni. Vecina mi je rekla da im pored obilnog dorucka i preobilne vecere rucak uopste nije potreban.







Mirarbi je dosta pisala o hrani na forumu putovanja.info pa cu vam preneti samo deo toga, a preporucujem vam da svratite na forum i procitate kompletan opis.



"Hrana u okviru polupansiona je za svaku pohvalu, toliki izbor, toliko ukusa !!!







Doručak - od 7,30 do 10h:



Izbor hrane je ogroman, podeljen u nekoliko odeljaka.



Piće: mleko hladno i toplo, Lipton čajevi, kafa, kakao, sokovi (pomorandža, višnja, jabuka, grejpfrut).




Voće: lubenice (oguljene, očišćene i isečene na kriške), nektarine, jabuke, šljive, pomorandže, ananas, razno suvo voće, šlag na bazi jogurta.Žitarice, musli, corn-flakes, pahuljice...



Salate, sve moguće vrste i kombinacije.Sirevi - feta, razne vrste sireva sa plesnima, nekoliko vrsta kačkavalja i sl.



Salame i šunke - više vrsta



Namazi: margarin, puter, med, Nutela, džemovi...







Palačinke i jaja na oko u jednom odeljku kuvarica peče sve vreme trajanja doručka.



Pekara: hleb beli i crni, zemičke bele i crne, kifle bele i crne, sa susamom i bez, đevreci i mnogo toga jos.



Poslastičarnica: slane pite (sir, kačkavalj, zelje, praziluk, meso...), slatke (vanila, čokolada, džem...), mini pizze, sitni keks kolačići, rolnice sa džemom, trouglići sa sirom, jabukama, višnjama, sutlijaši, pudinzi, kremovi...



U jednom delu je toster sa puno naređanog nepečenog tosta, pa ko želi, ispeče sebi.



Glavna jela: viršle, kobasice, pizze, kajgane na sto načina, lazanje, pečeni paradajz sa kačkavaljem.







Večera - od 19h - 21,30



Piće: NE služi se za večeru, plaća se. Imaju veliki izbor sokova, voda, vina, piva. Cene su veće nego po restoranima u Potosu ili Limenariji i to dosta.



Voće: isti izbor kao i za doručak.



Salate: bogatiji izbor nego za doručak, jer sada ima i ruske salate, sirne salate, tzatzikija, grčke salate...



Sirevi, salame i šunke: isto kao i za doručak.





Namazi: manji izbor nego za doručak.Žitarica i mleka za večeru nema u ponudi.

Palačinke i jaja na oko za večeru ne peku, ali u tom odeljku sada pripremaju testenine sa raznim prilozima, pomfrit i pirinač.




Pekara: samo hleb i to uglavnom crni.




















Poslastičarnica: puno torti i kolača, pudinga, kremova..., a u jednom izdvojenom delu Deltin frižider sa kanticama sladoleda (vanila, čokolada, jagoda i banana), činijicama, kašikom za sipanje kugli i bocama sa prelivima u više ukusa (karamela, čokolada, višnja i jagoda).



Supe: više vrsta.



Glavna jela: (izbor je svake večeri drugačiji) meso sa roštilja (svako drugo veče) koje kuvar peče u izdvojenoj kućici u dvorištu, na ulazu u trpezariju (suvlaki, giros, šnicle, krmenadle), pečena prasetina (kuvar peče i seče toplo na licu mesta) (ovog ima onih večeri kad nema roštilja), bečke šnicle, hladno pečenje, kuvana jela sa mesom i povrćem, riba, morski plodovi (uglavnom losos), lazanje, musaka, plavi patlidžan na sto načina, paprike punjene pirinčem i povrćem, krompir na više nacina...



Odeljak za decu: ovde obično bude nekih ćuftica i pomfrita ili ribljih fileta ili kroketa i pomfrita ili nekih Milaneze preliva i špageta, kao i nekih kolača specijalno pravljenih za najmladje.



Na moje veliko iznenađenje, uvek je brza hrana servirana u dečjem odeljku, što baš i nije za pohvalu.



Mane polupansionske hrane (pre konstatacije, nego mane): Za moj ukus je piletina veoma malo zastupljena (skoro je nije ni bilo, kad sad vratim film), kao i lignje (koje obožavam), a kolači i torte su u suštini svi pravljeni na isti kalup (npr. ista kora dole, pa po sredini beli ili žuti fil, a odozgo različita glazura, ili baklave na sto načina, a preslatke (tipično za Grčku i Tursku kuhinju)."


Pogledajte sajt ovog hotela, na kome imate i mogucnost da odigrate igricu i dobijete nekoliko besplatnih nocenja... http://www.alexandrabeach.gr/

2 comments:

merkat said...

Svoj deo teksta možeš da postaviš na http://www.trivago.rs/tasos-447619/hotel/alexandra-beach-thassos-spa-resort-664321

(slike nisi ti slikala?)

Nikana said...

nisam vecinu mada imam i svoje...