Moj blog je premesten!

Bicete odmah prebaceni na novi blog. Ukoliko se to ne desi, molim kliknite na
link
i osvezite svoje favorite.

Monday, March 30, 2009

Povoljno telefoniranje i posta

Na Tasosu postoji puno telefonskih govornica. Kartica za njih kosta 4 evra.

Bolja mogucnost je kupovina Face karte, koja radi po principu talk-talk kartica. Kartica kosta 5 evra i mozete sa njom razgovarati sat i dvadeset minuta sa Srbijom, a jos duze sa zemljama iz Evropske Unije. Karticu mozete koristiti na bilo kojoj govornici kao i sa fiksnih telefona. Funkcionise tako sto ogrebete kod, pozovete broj koji pise na poledjini i posle izabranog jezika, pritiskom na odgovarajuci taster, i ukucavanja koda, mozete pozvati zeljeni broj. Pre poziva zeljenog broja uvek budete obavesteni o preostalim minutima. Face kartice mozete kupiti na trafikama i u super-marketima. Zaista su mnogo isplativije od obicnih kartica koje se potrose jako brzo. Jedna Face kartica vam je i vise nego dovoljna za celo letovanje.

Mozete takodje kupiti grcki broj za mobilni. S obzirom da jedna poslata poruka sa 063 mreze iz Grcke za Srbiju kosta 27 dinara, a da vam ne pricam koliko su i najkraci pozivi skupi, mnogo je isplativije kupiti grcki broj za slanje poruka i pozive. Najpovoljniji je Q card. Poruka kosta oko 2 centa. Broj mozete naci za 5 evra, a dopunu za 3, 6..

Sto se poste tice postoje u Limenariji i Lemanasu. U Potosu nema poste, ali zato postoje postanski sanducici gde mozete ubaciti svoju razglednicu. Postoji jedno sanduce u dvoristu hotela Aleksandra beach. Markice se kupuju na istom mestu gde i razglednice.

1 comment:

Mirarbi said...

Mi smo se pretprošlog leta napričali sa Srbijom sa Talk talk karticom. Nismo mogli da potrošimo tolike silne minute. Međutim, prošlog leta nijednom ne dobismo vezu, ali bukvalno nijednom, čak ni noću, niti ranom zorom.

Kako da znamo da li će Talk talk ovog leta funkcionisati?

Zato sad razmišljam o nekoj grčkoj prepaid kartici za mobilni. Ti kažeš da je Q card najpovoljnija. Međutim, sajt im je na grčkom, pa ne mogu tačno da vidim cene. Brine me što sudeći po sajtu GSM World, Q Telecom ne pokriva Tasos, dok ga Cosmote pokriva u celosti. Da li koristiš Q Card ili znaš nekog ko je ima? Radi li na Tasosu? Ili da ipak jurimo neku od Cosmote kartica (Ciao, Frog i sl.)?

Pozdrav!