Moj blog je premesten!

Bicete odmah prebaceni na novi blog. Ukoliko se to ne desi, molim kliknite na
link
i osvezite svoje favorite.

Tuesday, March 31, 2009

Vreme u maju i junu na Tasosu...

Posto sam dobila mnogo zahteva na mail da napisem nesto o vremenu u maju i junu evo odlucila sam da pokusam da pomognem. Ova tema je jako nezahvalna, jer kad je vreme u pitanju nema pravila.
Vreme u maju na Tasosu je obicno prelepo, suncano i toplo. Ipak ako ocekujete pravo leto onda biste se razocarali. Desava se da budu visoke temperature i da maj bude lepsi i topliji od juna na primer, ali tu zaista nema pravila. Generalno na Tasosu pocinje kupanje od Uskrsa, koji je ove godine 19. aprila, ali ja nisam od onih koji su spremni na takvu avanturu.
Maj je mesec kada pristizu prvi turisti i vecina njih se vec tada kupa. Meni licno smeta vetric koji gotovo stalno pirka u maju i zbog toga cesto bude hladno po izlasku iz vode. Obicno u maju nema kise.
Prosle godine jun mesec je bio jako topao i svi turisti su bili prezadovoljni i odmah zacrtali naredni jun za reprizu. Jun je mesec kada nema guzve, plaze su ciste, nema talasa ni vetra... Za sve one koji vole mirno letovanje jun je pravi izbor...
Nisam mogla da budem iskljuciva u ovom opisu, jer izbor je na vama. Letovanje u predsezoni je uvek rizicno kada je vreme u pitanju, narocito maj mesec. Ipak kada razmislite da se moze desiti da i u avgustu padne kisa, ili da, kao prosle godine, kraj avgusta bude hladniji nego kraj septembra, mislim da vredi malo rizikovati...posebno ako se uzme u obzir da je cena aranzmana vise nego duplo niza.

1 comment:

Anonymous said...

Postovana,
zanime ma kakvo je vreme u oktobru (u prvoj polovini)... Ove godine planiramo odmor na Tasosu pocetkom oktobra i interesuje nas dali je voda još topla?

Unapred zahvalna
Ana