Moj blog je premesten!

Bicete odmah prebaceni na novi blog. Ukoliko se to ne desi, molim kliknite na
link
i osvezite svoje favorite.

Tuesday, March 31, 2009

Gde odsesti na Tasosu: Limenas, Limenarija ili Potos

Postoji mnogo razlicitih misljenja o ovom pitanju. Ovde cu vam izneti svoj pogled.

Limenas: glavni grad i najveci , najveci izbor prodavnica, kafica, restorana...gradska plaza nije losa, a najblize bolje plaze su Paradise beach (15km), Makrijamos, Mermerna plaza, Pahis beach, Golden Beach, selo Panagija...U Limenasu pristaje trajekt pa nema dodatnog putovanja do juga ostrva tj. Limenarije i Potosa (jos 45-50km). Dakle ako zelite staticno letovanje, Limenas je mesto koje nudi najvise. Naravno velika steta bi bila kada biste se kupali svih deset dana na gradskoj plazi u Limenasu. Tako ne biste videli boju i cistocu vode po kojoj je Tasos poznat.

Prednost boravka u Limenariji i Potosu (4km) jeste njihova blizina te tako lako mozete koristiti sve sto vam nudi i jedno i drugo mesto.

Limenarija: ovo mesto je idealno za one koji zele pre svega da se odmore...U Limenariji nikada nije guzva. Postoji relativno veliko setaliste pored mora. Plaza u Limenariji nije nesto posebno, kao sto sam vec rekla, sa problematicnim ulaskom u vodu, ali je zato toliko duga da ako to zelite mozete biti udaljeni od drugih na plazi i 50m. Prednosti Limenarije su blizina plaze Tripiti (2km), fabrike zlata (Iris Gold-1.5km), plaze Metalije do koje mozete da se prosetate, veliki izbor restorana...blizina diskoteke Bolero (1.5km)

Potos: ukoliko volite vasarsku atmosferu (ne u negativnom smislu) onda je Potos pravi izbor za vas. Vasarska atmosfera podrazumeva guzvu, zagor, zivost, pune kafice i restorane, muziku, osecaj da ste na nekom veoma prometnom mestu...Plaza je bolja u odnosu na limenarijsku. Vecim delom je pescana. Prednosti Potosa su blizina Pefkarija, hotela Aleksandra beach, pescane plaze San Antonio, skromnog luna parka...Mana: jako malo setaliste...

1 comment:

Anonymous said...

Cao, sudeci po tvom tekstu mislim da je za mene najbolji izbor Limenarija.
Obzirom da letujem sa gospodjom (devojkom:) i odgovara nam manja guzva, shetaljshte, jedino plaza moze da bude problematicna, al dobro. PozZz.