Moj blog je premesten!

Bicete odmah prebaceni na novi blog. Ukoliko se to ne desi, molim kliknite na
link
i osvezite svoje favorite.

Tuesday, March 31, 2009

Probajte grcki burek-bougatsa (bugaca)

S obzirom da cesto pisem o hrani pomislicete da imam 100kg, a nemam ni 50...:)


Evo sada sam nesto bas gladna i dok razmisljam o cemu da pisem na misli mi dolazi bugatsa, pa cuvena jagnjetina, pa...



















Najslicnije nasem bureku ovde je bugatsa sa sirom. Bugatsa je u Grckoj jako popularna, ali slatka, sa nekim kremom poput onog u princes-krofnama. Navikla na nas burek sa sirom (a i nisam ljubitelj slatkih pita), jednom sam iz radoznalosti probala bugatsu sa sirom za koju do tada nisam ni znala da postoji i odusevila se. Jako licni na nas burek sa sirom i za mnoge ce biti verovatno i ukusnija. Korice su tanke i masne i bogata je ukusnim sirom...plus jogurt i poverujem da sam u Srbiji.


















Preporucujem vam da probate obavezno i bugatsu sa kremom...




E sad naravno, razlicite pekare imaju razlicitu bugatsu. Po meni najbolja u Limenariji je bugatsa u pekari i poslasticari u centru grada, malo posle taxi stanice prema luci (sa leve strane). Postavicu sliku ovih dana, jer je jako vazno da ne promasite pekaru:)



U Potosu sam probala samo u onoj pekari ispod apoteke i bila je zaista odlicna. Mana te pekare i poslasticare, jeste sto nema stolove vec je sve samo "za poneti".



Eto dala sam vam ideju za jedan dorucak. Muskarci probudite se rano, kupite bugatsu i jogurt i iznenadite svoju decicu i suprugu lepim doruckom...:)Na kraju se obavezno zasladite bugatsom sa kremom...

13 comments:

GSM doctor said...

Koja je razlika izmedju bugace i tiropite?

Nikana said...

Pa tiropita vise lici na domacu pitu sa sirom. I tiropita je ukusna. Nije masna i sece se na trouglice. Prava pita.
Bugaca je mmm kao burek. Saljem ti jednu...

Unknown said...
This comment has been removed by the author.
Зоки said...

Да ли то само ујутру може да се нађе? Чудно да то нисам пронашао поподне, тј не сећам се да сам то видео у потоским пекарама... како се пише на Грчком?

Nikana said...

U pravu si Zoki, moze da se nadje samo ujutru. Narocito treba rano ustati za bugatsu sa sirom....μπουγατσα...μμμ

GSM doctor said...

Da... bugaca je jedan od razloga zašto volim da idem u Grčku. Ostali razlozi su... najbolje čokoladno mleko na planeti - Milko, najbolji sok na planeti - grejpfrut Amita... aj sad da ne nabrajam.

Nikana said...

Slazem se doco...

Anni said...

Koja je cena ovoga? :)

Nikana said...

Anni, porcija je otprilike 1,5-2e. Nije skupo.

Anni said...

Super, moramo probati to u junu, po tvom opisu deluje vrlo ukusno :)

Nikana said...

I jeste ukusno...jutros sam prosla pored pekare...i bas mi je lepo zamirisalo, ali moram da se uzdrzim dok ne prodje post...jos sedam dana...pa onda prvi dorucak posle Uskrsa-bugatsa.

merkat said...

Uh... bugatsa sa kremom! mmmmm! Ja je obožavam i satirem je, a moj muž i ćerka idu pored mene i govore "Bljak! Kako možeš to da jedeš?" Šta da kažem? Ukusi se razlikuju.

Što se mene tiče, stvarno vredi ustati rano da bi se kupila bugatsa sa kremom - ove druge vrste su manje-više iste kao i kod nas, pa se baš ne isplati skraćivati sebi san zbog nečeg što imamo i kod kuće.

Anonymous said...

Hm... ne znam sta za vecinu znaci rano ali ja sam bugatsu kupio u osam sati ujutru. Kupio dva komada, ocekivao nesto kremasto i super ukusno... u krajnjem slucaju nesto kao sto je predstavljeno ne slici a po ceni od 1.8 Evra dobio pravougaona parceta testa sa zapecenim... hm... najblize bi bilo reci puding od vanile... znaci kremasto nije to zaboravite vec je u pitanju cvrsti fil, sto mozete videti i na slici, a sad koliko je ukusno... paaa, kao sto merkat rece... o ukusima ne vredi raspravljati ali je sigurno da je ja vise necu jesti. ;)